Nakladatelství KEY Publishing - Odborná literatura. - MONOGRAFIE Karel Kadlec, Miloš Kmínek, Pavel Kadlec a kolektiv Měření a řízení v potravinářských a biotechnologických výrobách

Kliknutím zvětšíte

Měření a řízení v potravinářských a biotechnologických výrobách

Karel Kadlec, Miloš Kmínek, Pavel Kadlec a kolektiv

Cena: 760,00 Kč Běžně za 890,00 Kč
690,91 Kč bez DPH
 ks  

Kniha poskytne čtenářům základní znalosti z oborů automatického řízení a technologického měření. Vychází se ze zásady, že řídit je možno jen ty veličiny, které lze spolehlivě a s dostatečnou přesností měřit. Současná praxe vyžaduje, aby technolog ve výrobě ovládal nejnutnější základy oboru automatického řízení, protože automatizační prostředky jsou dnes nedílnou součástí provozních technologických zařízení i laboratorních aparatur a stále ve větší míře se v praxi uplatňuje i řízení procesů počítačem.
Kniha Měření a řízení v potravinářských a biotechnologických výrobách je určena všem zájemcům o odborné znalosti související s měřením a řízením při výrobě potravin a biotechnologických výrobách a měla by sloužit jako zdroj základních informací pro odbornou veřejnost a pracovníky v potravinářství a biotechnologiích. V české odborné literatuře takovýto souborný text dosud nebyl zpracován.

Text knihy je rozdělen do čtyř částí:
•    kapitoly 1-4 popisují základní pojmy a způsoby kreslení a označování měřicích a řídicích obvodů, jsou zde uvedeny postupy při vytváření matematických modelů regulovaných soustav a při simulaci jejich chování,
•    kapitoly 5-14 jsou věnovány obecným vlastnostem provozních měřicích přístrojů, včetně podkapitoly o nejistotách měření, principům a metodám měření technologických veličin a popisu přístrojového vybavení pro měření teploty, tlaku, hladiny, průtoku, množství tepla, hmotnosti (průmyslové vážení), vlhkosti, složení a obrazové analýze a měření velikosti částic,
•    kapitoly 15-20 popisují tématiku řízení výrobních procesů, logického řízení, řízení dávkových procesů, počítačových řídicích a informačních systémů, moderních metod řízení a počítačových simulací technologických provozů,
•    kapitoly 21 a 22 uvádějí praktické ukázky řízení modelových a laboratorních stanic a průmyslových aplikací řízení potravinářských a biotechnologických výrob a pokrývají průřezově oblast potravinářství a biotechnologií.

  • Počet stran: 820
  • Formát: B5
  • Vazba: V2
  • Rok vydání: 2015 (1. vydání)

ISBN 978-80-7418-232-7

Novinky v nabídce

Karel Schelle, Jaromír Tauchen (eds.) Encyklopedie českých právních dějin, IV. svazek N-O

Encyklopedie českých právních dějin, IV. svazek N-O

Karel Schelle, Jaromír Tauchen (eds.)

Cena: 1490,00 Kč

David Kolumber Spory o Baťův odkaz

Spory o Baťův odkaz

David Kolumber

Cena: 247,00 Kč
Běžně za 290,00 Kč

Zobrazit všechny novinky v nabídce...

Telefon: 777 262 490, e-mail: obchod@keypublishing.cz, více kontaktů...

© 2008 www.keypublishing.cz, webdesign a realizace COVER MEDIA, všechna práva vyhrazena. Tento e-shop je provozován na systému ACTUANA SHOP.