Nakladatelství KEY Publishing - Odborná literatura. - MONOGRAFIE Karel Kadlec, Miloš Kmínek, Pavel Kadlec a kolektiv Měření a řízení v potravinářských a biotechnologických výrobách

Kliknutím zvětšíte

Měření a řízení v potravinářských a biotechnologických výrobách

Karel Kadlec, Miloš Kmínek, Pavel Kadlec a kolektiv

Cena: 760,00 Kč Běžně za 890,00 Kč
690,91 Kč bez DPH
 ks  

Kniha poskytne čtenářům základní znalosti z oborů automatického řízení a technologického měření. Vychází se ze zásady, že řídit je možno jen ty veličiny, které lze spolehlivě a s dostatečnou přesností měřit. Současná praxe vyžaduje, aby technolog ve výrobě ovládal nejnutnější základy oboru automatického řízení, protože automatizační prostředky jsou dnes nedílnou součástí provozních technologických zařízení i laboratorních aparatur a stále ve větší míře se v praxi uplatňuje i řízení procesů počítačem.
Kniha Měření a řízení v potravinářských a biotechnologických výrobách je určena všem zájemcům o odborné znalosti související s měřením a řízením při výrobě potravin a biotechnologických výrobách a měla by sloužit jako zdroj základních informací pro odbornou veřejnost a pracovníky v potravinářství a biotechnologiích. V české odborné literatuře takovýto souborný text dosud nebyl zpracován.

Text knihy je rozdělen do čtyř částí:
•    kapitoly 1-4 popisují základní pojmy a způsoby kreslení a označování měřicích a řídicích obvodů, jsou zde uvedeny postupy při vytváření matematických modelů regulovaných soustav a při simulaci jejich chování,
•    kapitoly 5-14 jsou věnovány obecným vlastnostem provozních měřicích přístrojů, včetně podkapitoly o nejistotách měření, principům a metodám měření technologických veličin a popisu přístrojového vybavení pro měření teploty, tlaku, hladiny, průtoku, množství tepla, hmotnosti (průmyslové vážení), vlhkosti, složení a obrazové analýze a měření velikosti částic,
•    kapitoly 15-20 popisují tématiku řízení výrobních procesů, logického řízení, řízení dávkových procesů, počítačových řídicích a informačních systémů, moderních metod řízení a počítačových simulací technologických provozů,
•    kapitoly 21 a 22 uvádějí praktické ukázky řízení modelových a laboratorních stanic a průmyslových aplikací řízení potravinářských a biotechnologických výrob a pokrývají průřezově oblast potravinářství a biotechnologií.

  • Počet stran: 820
  • Formát: B5
  • Vazba: V2
  • Rok vydání: 2015 (1. vydání)

ISBN 978-80-7418-232-7

Novinky v nabídce

Karel Schelle, Jaromír Tauchen (eds.) Encyklopedie českých právních dějin, VIII. svazek Procesy (do roku 1949)

Encyklopedie českých právních dějin, VIII. svazek Procesy (do roku 1949)

Karel Schelle, Jaromír Tauchen (eds.)

Cena: 1490,00 Kč

Ingrida Košičiarová a kolektiv Manažment obchodnej spoločnosti

Manažment obchodnej spoločnosti

Ingrida Košičiarová a kolektiv

Cena: 400,00 Kč
Běžně za 470,00 Kč

Zobrazit všechny novinky v nabídce...

Telefon: 777 262 490, e-mail: obchod@keypublishing.cz, více kontaktů...

© 2008 www.keypublishing.cz, webdesign a realizace COVER MEDIA, všechna práva vyhrazena. Tento e-shop je provozován na systému ACTUANA SHOP.